Diverse aanhoudingen voor paspoortfraude en mensensmokkel op Schiphol

SCHIPHOL, 4 juni – De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft de afgelopen dagen zes aanhoudingen verricht voor paspoortfraude en mensensmokkel. Tijdens diverse grenscontroles  werden verdachten aangehouden die reisden op vervalste paspoorten.

Een 27-jarige man met nog onbekende nationaliteit werd onderschept, afkomstig uit Turkije terwijl hij reisde op een vals Oostenrijks paspoort. Een 30-jarige vrouw uit Myanmar werd aangehouden nadat ze bij een paspoortcontrole een vals paspoort van dat land aanbood. De vrouw was afkomstig uit Thailand.

Een vermoedelijk 27-jarige man werd aangehouden, nadat hij een vluchtelingenpaspoort van Nederland had overhandigd aan een grensbewaker. De Marechaussee vermoedt dat de verdachte reisde op het paspoort van een ander.

Vanmorgen werd nog een 24-jarige man op uitreis naar Italië gepakt, die op een Ghanees vervalst paspoort zou reizen. Ook zijn identiteit wordt verder onderzocht.

Het sluisteam, een team dat zich bezig houdt met bestrijding van mensensmokkel hield gisteren twee personen aan op verdenking van paspoortfraude en mensensmokkel.

Een vermoedelijk 23-jarige man overhandigde bij de paspoortcontrole een Griekse identiteitskaart, die na controle door falsificatenexperts van de Marechaussee vals bleek te zijn. In zijn bagage werd een Albanees paspoort aangetroffen. De man met wie hij reisde, een 30-jarige Brit werd aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

De Marechaussee doet onderzoek naar de aangehouden verdachten.

 

Misschien vindt u dit ook interessant?